série MSC
( počet produktů: 24 )Masahiro MSC jsou nože koncipované s ohledem na domácího uživatele. Zde nenajdete mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdete základní a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. Existuje také tradiční japonská čepel nakiri nebo víceúčelová čepel bunka.
Ocel MBS-26, která byla použita pro nože této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85-1,00 %), chromu (13-15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58-59HRC je známo pouze majiteli společnosti, rodině Hattori. Takto získaná ocel umožňuje nabroušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým znakem nože Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu.
Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není žádný problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.
Rukojeti ze dřeva pakkawood (MS300) nebo ze dřeva růžového (MS200) jsou dokonale tvarované a opracované, takže nůž, který držíte, působí jako přirozené prodloužení vaší ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.