Dodání zdarma z 2 490,00 Kč

TETSUHIRO

( počet produktů: 9 )

Historie mnoha slavných japonských kováren začíná velmi podobně. Ve vesnicích, kde žili lidé úzce spjatí s půdou, zemědělstvím a lovem, byli většinou lidé, kteří vyráběli různé druhy zařízení. Tito místní vesnickí kováři, zvaní „nokaji“, trávili celé dny kováním čepelí a nástrojů, které byly přizpůsobeny specifickým požadavkům jejich uživatelů. Postupem času se z kovářství stalo povolání, které posilovalo místní kulturu a ekonomiku.

Počátky značky TETSUHIRO sahají do konce období Edo, kdy pod názvem KIRYU SEISAKUSHO přijal kovář Kiryu Tetsuo. začaly se objevovat pečlivě zpracované nože, sekery a další čepele a zemědělské nástroje. Společnost rychle získala uznání pro výjimečnou kvalitu svých výrobků. Prudký růst výroby zastavila válka, během níž byly všechny kovoobráběcí závody podřízeny vojenským potřebám.

Příliv levnější nerezové oceli ze Spojených států ovlivnil enormní růst poválečného hutního průmyslu. Západní nerezové výrobky však i přes nízkou cenu, snadnou údržbu a širokou škálu produktů nebyly oceněny uživateli spřízněnými s potravinářským průmyslem. Důvodem byla velmi nízká kvalita.

Kiryu Tetsuo se chopil okamžiku a díky zvědavosti, vášni a rozsáhlému výzkumu vyvinul techniku, jak spojit západní a japonskou ocel do špičkového produktu, který splňuje vynikající požadavky japonských kuchařů. Kuchyňské nože značky TETSUHIRO získaly extrémní ostrost a velkou odolnost. Pověst značky se rozšířila po celém Japonsku, což si vynutilo modernizaci výrobní linky, aby splnila očekávání zákazníků. Firma se otevřela i zahraničnímu trhu, velkou část čepelí exportovala do Spojených států.


Dalším milníkem v historii značky TETSUHIRO byl vývoj a konstrukce speciálních pecí pro automatické kalení výrobků z nerezové oceli. Pro získání odpovídajících parametrů čepele musí být ocel kalena při 1050 stupních Celsia. Oxidová vrstva, která se objeví po takovém zpracování, však velmi ztěžuje následné výrobní fáze. Katsuyoshi Kiryu, mistr kování druhé generace v továrně TETSUHIRO, zdědil svého podnikatelského ducha a vášeň pro výzkum po svém předkovi, zakladateli značky. Vytvořil a patentoval pec pro kontinuální kalení, jejíž technické principy se dodnes používají v metalurgických závodech prefektury Niigata.


Značka TETSUHIRO využívající vyspělou technologii a zkušenosti nabyté za mnoho let činnosti stále naslouchá hlasům uživatelů, kteří od svých nožů vyžadují nejvyšší kvalitu. Vzdává tak hold tradici dávných kovářů, kteří na vesnicích a malých městech kovali nejrůznější nástroje. Sází na moudrost a dokonalost japonského řemesla, které nelze napodobit a nemá obdoby. I když se na první pohled může zdát původ kuchyňských nožů TETSUHIRO jednoduchý a nenáročný, společnost věří, že je prodchnut neutuchající energií řemeslníka-kováře a vyrobené čepele pohodlně padnou do ruky a poskytují nadčasovou hodnotu těm, kteří je hledají.

pixel