Dodání zdarma z 2 490,00 Kč

HAIKU

( počet produktů: 29 )

Značka Haiku je v Evropě známá již od 90. let minulého století. Proslavila se jako výrobce japonských nožů s charakteristickou dřevěnou rukojetí. Zárukou jejich kvality je fakt, že stejně jako v minulosti jsou nože Haiku vyráběny v malé rodinné továrně. Současní majitelé si váží tradic svých předků a zároveň se snaží čerpat z nejnovějších výdobytků vědy a techniky. Výsledkem jsou krásné, moderní nože, které se dobře drží v ruce a jsou dokonale vyvážené.

 

Název značky Haiku odkazuje na báseň Yoshiwake Tairo, evokující sílu a krásu sokola – alegorie slunce v mnoha kulturách. Čepel každého nože Haiku má své symbolické znázornění. To naznačuje genezi značky - stejně jako způsob montáže rukojetí nožů, inspirovaný starými samurajskými katanami - je sokol nebo jestřáb znakem úspěchu a krásy v samurajské tradici. Nože Haiku proto odrážejí ducha a poezii japonské kultury. Spojují jeho estetiku a stručnost formy jako haiku – třířádkové básně se sedmnácti slabikami.

 

Nabídka Haiku se postupem času vyvíjela, byla stále inovativnější a rozmanitější. Výrobce naslouchá potřebám zákazníků a snaží se na ně co nejúplněji reagovat. Každý nůž byl navržen tak, aby poskytoval optimální rovnováhu, lehkost a pohodlí. Designéři Haiku se zaměřují na poměrně lehké dřevěné rukojeti, které zaručují větší komfort úchopu. Nože této značky rádi používají jak profesionální kuchaři, tak amatérští kuchaři. Splňují očekávání každého zákazníka, který hledá japonský kuchyňský nůž, který kombinuje vysokou kvalitu, tradiční estetiku a připravenost k práci.

pixel