Dodání zdarma z 2 490,00 Kč

TOJIRO

( počet produktů: 99 )

Továrna na výrobu nožů společnosti Tojiro se nachází v prefektuře Niigata v regionu Tsubame-Sanjo. V historických dobách, v období Edo (1603-1868), patřilo k těm částem Japonska, jejichž feudální páni museli alespoň rok pobývat v hlavním městě, které se tehdy jmenovalo Edo a dnes se nazývá Tokio. Pobyt v Edu znamenal prokázat loajalitu šógunovi. Aby si feudálové získali jeho přízeň pro záležitosti své provincie, přinášeli do Edu dary v podobě místních produktů a kulturního bohatství. A protože oblast Tsubame-Sanjo byla proslulá výrobou mečů, byly to právě bílé zbraně, které se staly její vizitkou mezi mocnými země třešňového květu. A přestože místo japonských šógunů zaujali zákazníci z celého světa a místo mečů dnes továrna Tojiro dodává nože, tamní mistři výrobci stále stejně dbají na nejvyšší kvalitu a použitelnost nabízených výrobků.

Společnost Tojiro velmi dbá na to, aby kuchyňské nože, které opouštějí její továrnu, byly vyrobeny v duchu nejlepších domácích tradic, a zároveň investuje velké prostředky do výzkumu a moderních technologií - to vše proto, aby nože a kuchyňské nástroje značky Tojiro splňovaly ty nejpřísnější normy. "Ostrost na prvním místě" - touto formulí se řídí majitelé továrny od samého počátku. Nedostatečně ostrý nůž je nepoužitelný. Kuchař s ním totiž nebude moci krájet krásné a rovnoměrné kousky výrobků. Vždyť estetika není v japonské kuchyni o nic méně důležitá než chuť pokrmu! Totéž platí i pro samotné nože - měly by být nejen co nejužitečnější, ale také vizuálně atraktivní. Čepel se musí lesknout a mít správný řez. S ohledem na tuto skutečnost vyvinuli technologové společnosti Tojiro vlastní metodu, která zabraňuje oduhličení oceli (DP). Jeho použití během výrobního procesu jim umožňuje nabízet zákazníkům kuchyňské nástroje, které jsou nejen mimořádně ostré, ale také vysoce estetické, a navíc takové zůstanou po dlouhá léta.

pixel