série SANKEI
( počet produktů: 29 )Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez sebemenších problémů zvládne náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupina se skládá ze šesti základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupací nůž, menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože - ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání.
Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů. Jednoduchý a funkční tvar rukojeti ze dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale vyleštěná rukojeť se dvěma nýty, které jsou na dotek neznatelné, umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nástrojem, a to i po dlouhou dobu.
Ocel MBS-26, která byla použita pro nože této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85-1,00 %), chromu (13-15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58-59 HRC zná pouze majitel společnosti - rodina Hattori. Výsledná ocel umožňuje nabroušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým znakem nožů Masahiro, které uznávají uživatelé po celém světě.
MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezových ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není žádný problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.